Fejlesztések

2023.04.27. 18:00

Utak épülnek és újulnak meg Szekszárdon és környékén, több mint 4 milliárd forintból

Szekszárd központjából a gemenci erdőbe vezető út mentén tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, kora délután Horváth István országgyűlési képviselő, Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere és Becze Szabolcs Ferenc, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna vármegyei igazgatója.

Szepesi László

A tájékoztatón, amelyen részt vettek a kivitelezők is, Becze Szabolcs elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Szekszárd önkormányzata konzorciumi megállapodást kötött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló, a város körüli országos közutak felújítására, illetve új kerékpárutak építésére. Az egyik beruházás a hatos útról, Pécs irányából bevezető kemping melletti útszakasz felújítása, amely már tisztes ütemben folyik. 

Horváth István (b), Gyurkovics János és Becze Szabolcs. Fotó: Mártonfai Dénes 

További két szakaszon épül a Szekszárdot, Őcsényt és Decset összekötő út két szakasza. Az egyik a Csörge-tói csomóponttól a húsiparig, a másik a tejipartól az M6-os autópályáig. 

A negyedik a hét kilométeres Keselyűsi út teljes felújítása az autópályától a gemenci turisztikai központig. Az útépítés során új útburkolat, vízelvezető árok készül, felújítják a padkát, s az úton, és annak mentén lévő műtárgyakat is, ahol teherbírási problémák vannak, ott az alapokat is kicserélik. Kerékpárút lesz a Keselyűs hajóállomáshoz vezető út hét kilométeres szakaszán és a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő úton, 1800 méter hosszban.

A munkákat az Euro Aszfalt és a Solt-út Kft. végzi. Az építkezések az ősszel fejeződnek be, október végén, november elején kezdődnek majd a műszaki átadások.

Horváth István országgyűlés képviselő elmondta, Szekszárd ezzel bekerül az ország kerékpáros vérkeringésébe, mert a város központjából kikerekezve Gemencig, a töltésen Bajáig, Bács-Kiskun vármegyébe is el lehet kerekezni. Ez a szabadidő hasznos eltöltése miatt és turisztikai szempontból is fontos.

Gyurkovics János alpolgármester említette, egy nappal korábban a Palánk felé épülő kerékpárút építését kezdték meg, most pedig egy annál nagyobb volumenű hasonló építkezésről beszélhetnek. Ez a 4 milliárd 300 millió forintos, ebből 3 milliárd forint Európai Uniós támogatásból megvalósuló beruházás a megyeszékhelyet köti össze a leglátogatottabb turisztikai központtal, ahonnan kerékpárral Domboriig is el lehet jutni. Gazdasági szempontból pedig jelentős, hogy biztonságosabbá válik Szekszárdon az ipari park megközelítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában