Teol.hu podcast

2023.05.02. 15:30

A Borászok Borászával beszélgettünk

Heimann Zoltán nyerte el idén a Borászok Borásza címet. Legújabb podcast adásunkban a szekszárdi borásszal beszélgettünk.

Szepesi László

Heimann Zoltánnal, a Borászok Borásza díj idei kitüntetettjével beszélgettünk (Fotó: MW)

Egy héttel ezelőtt, a Szent György napját megelőző szombaton volt Szekszárdon a borvidéki borverseny eredményhirdetése, amikor valóságos aranyeső hullott a borászokra. A zsűri minden korábbinál több, 75 arany és 5 nagy arany medált ítélt kiváló boraikért a szekszárdi borászoknak. Ezekből az aranyakból jutott a Heimann Családi Borbirtok Kft-nek is, de nem csak ezért köszöntötték az ünnepen Heimann Zoltánt, hanem mert az előző napon, Budapesten őt választották a Borászok Borászának

Ezt a díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára. Ez alapvetően különbözik többi, a borászoknak szóló elismeréstől, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem a legdemokratikusabb módon maguk a borászok választják ki maguk közül, egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. 

Előbb a korábbi évek kitüntetettjei döntik el, ki az az ötven borász, akik majd maguk közül választják előbb az öt jelöltet, majd az öt közül a díjra érdemest. Azt, hogy ki legyen, akinek nevét egy csillagban hirdeti, Pesten a Szent István bazilika bejáratához vezető utca talapzatában, a Borászok Borásza sétányon.

A Szent György napi ünnepen Szepesi László egy rövid videóval örökítette és köszöntötte a kitüntetettet, most pedig egy hosszabb beszélgetést, egy podcastot készített vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában