Háborognak az olvasók

2023.05.21. 08:00

Az energiaitalok túlzott fogyasztása egészségtelen, a választék mégis bővül

bama

Forrás: Shutterstock

Fotó: Antonio Guillem

- Minden gyerek kezében volt energiaital, akik a középiskola kapuján - ahol éppen én is várakoztam - éppen kifelé sétáltak. Őszintén remélem, hogy nem a sulibüfében tudták megvenni, de igazán én már azon se csodálkoznék. Egyre nagyobb ezekből az italféleségekből a választék, annak ellenére, hogy az orvosok azt mondják, egészségtelenek. Mihez kell vajon a gyerekeknek ennyi energia? - tette fel a kérdést egy olvasó.

Más is félti a fiatalságot: - Az energiaitalra ugyanúgy rá lehet szokni, mint a kávéra vagy a cigarettára. Ha pedig függőséget okoz, akkor biztos, hogy nem szerencsés tulajdonképpen megkóstolni se. A boltokban mégis hegyekben állnak a különböző, figyelemfelkeltő színű dobozokba csomagolt italok. Korlátlanul megvásárolhatják a gyerekek, még az alsó tagozatos általános iskolások is. Szabályozni kellene ezek árusítását - fogalmazta meg véleményét a bama.hu egy előfizetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában