Teol.hu podcast

2023.05.09. 17:10

Elemeztük a matematika érettségi feladatait

Gráfok, halmazok, százalékszámítás, valószínűségszámítás, függvények, koordinátageometria, mértani sorozat, kétismeretlenes egyenlet, gömb sugara. Ilyen feladatokat kellett megoldania a diákoknak a mai matematika írásbeli érettségin.

Tóth Tímea

A teljes feladatsor megoldására középszinten 180 percet kaptak a diákok, 45 percet az I. feladatrészre, amely 12 rövid feladatból állt, 135 percet pedig a II. feladatlapra.

A feladatsor elemzésében Tóthné Gulácsi Beáta (J) matematika, francia szakos tanárnő volt segítségünkre. Fotó: TEOL

Segédeszközök használata megengedett a vizsga alatt, így lehetett használni függvénytáblázatokat, körzőt, vonalzót, szögmérőt, illetve a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet is.

A matematika feladatsor elemzésében Tóthné Gulácsi Beáta matematika, francia szakos tanárnő volt segítségünkre a Garay János Gimnáziumban.

Szerdai podcast beszélgetésünkben a történelem érettségi feladatokat elemezzük.

Mint azt megírtuk, magyar nyelv és irodalomból országosan középszinten 1160 helyszínen 72 569, emelt szinten 51 helyszínen 1771 vizsgázó tett érettségit a hét első napján. Hétfői podcast beszélgetésünkben a feladatsort elemeztük Rajos Judittal, a Garay János gimnázium tanárával.

A korábbi podcast beszélgetések ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában