Teol.hu podcast

2023.05.18. 10:32

Szívvel-lélekkel dolgozik a németségért

Köhlerné Koch Ilonával, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnökével beszélgettünk legújabb podcast adásunkban.

Vizin Balázs

Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke (A szerző fotója)

Köhlerné Koch Ilona közel 50 éve foglalkozik a magyarországi németek gazdag kultúrájának felkutatásával, dokumentálásával és megőrzésével. Ezen belül a tánc az egyik szívügye. Nem véletlenül, hiszen emberi kapcsolatokat, élményeket, és rengeteg szeretetet köszönhet a mozgásformának. A mai napig szívesen gondol vissza Mórágyra, ahol 1976-ban alapítója volt a helyi tánccsoportnak. 

A mozgásforma azóta is fontos szerepet tölt be az életében: a 35 éves Kränzlein Néptánc Egyesület sikereihez az ő tenni akarására, hihetetlen energiájára, szakmai- és szervezőmunkájára is szükség van. Továbbá a lelkes és tehetséges fiatalok szorgalmára, valamint arra a kiváló csapatmunkára – hangsúlyozta a Teol.hu podcast adásának legújabb epizódjában –, amely a legutóbbi országos sikert is eredményezte számukra. Solymáron, a Landesrat XI.

Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál minősítő gáláján a Zipfelmütz csoport arany minősítést szerzett, ezenkívül elnyerték a Fesztiváldíjat és a Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány díját is. Mindezek mellett pedig fellépőként részt vehetnek majd a Magyarországi Német Önkormányzatok Gáláján, amelyet ugyancsak hatalmas megtiszteltetésnek nevezett a Bonyhádi Német Önkormányzat Perczel-díjjal kitüntetett elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában