Teol.hu videó

2023.06.28. 17:30

A nappali kényelméből várhatják a buszt a mórágyiak (videó)

Komfortos váróban fogadták a Mórágyra érkezőket egész szerda délután. A pár hete felújított és berendezett buszmegállót ma adták át ünnepélyes keretek között a település központjában.

Farkas Eszter

A nappali kényelmét nyújtja az utasoknak a Mórágy központjában található váróterem.

Fotó: Makovics Kornél

Civil kezdeményezésnek köszönhetően újították fel és rendezték be a Mórágy központjában található várótermet, ahová nemcsak kényelmes fotelek és asztal került be, de egy könyvespolc is tele könyvekkel, hogy az idelátogatók és itt időzők kellemesen tölthessék idejüket.

– A falut folyamatosan építgetjük, szépítgetjük és a mai napon azt ünnepeljük az idelátogatókkal és a segítőkkel együtt, hogy valóra váltottuk a 2020-as álmunkat - tájékoztatta lapunkat Lieszkovszky Károlyné, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke. A képviselőtestület idén úgy döntött segítő jobbot nyújtanak az ötletünkhöz, így egyrészt kívülről, belülről festést és felújítást végeztek az épületen, mi pedig a faluszépítők csoportja szépen bebútoroztuk és otthonosabbá tettük a várót.

Lieszkovszky Károlyné elmondta, próbáltak arra törekedni, hogy minél kisebb költségvetésből, főként olyan használati tárgyakból rendezzék be a helyiséget, amire másnak már nincs szüksége, így azok új értelmet nyerhetnek.

– Gyönyörű szépen megújult a könyvtárunk egy pályázatnak köszönhetően és például onnan kaptunk polcot és könyveket is. Nagymányokról is küldtek nekünk köteteket, ami nagyon jól esett nekünk, ezt a költséghatékonyság szempontjából a mányoki hentes hozta el nekünk. Ezenfelül a vitrinben poharak is találhatók és csillárt is felszereltünk. 

Az ötletet három helyi egyesület – Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Hagyományőrző Német Nemzetiségi Egyesület és az Összetartás Mórágyért Egyesület – tagjai valósították meg, akik évről-évre mindig megszépítik a települést. A német önkormányzat elnöke kiemelte, hogy az ötleteket kirándulásaik alkalmával gyűjtik és igazítják a településhez leginkábban illeszkedően. Minden évben virágosítanak is, így szépülhetett meg többek között az orvosi rendelő és az óvoda környéke is.

– Olyat láttunk már, hogy egy váróba raknak foteleket, esetleg asztalt, de úgy gondolom nincs még egy ilyen buszmegálló. Természetesen azon leszünk, hogy a váróterem minél tovább ilyen szép és komfortos maradhasson. Ma ezt ünnepeljük meg, olyan módon, hogy minden utast és buszsofőrt megvendégelünk egy finom kávéval, teával és süteménnyel egészen este hat óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában