Védekezés

2023.06.12. 14:29

Huszonhárom településen, köztük Szekszárdon irtják a szúnyogokat - íme a menetrend!

Összesen 5930 hektár területen gyérítik a szúnyogokat a héten Tolna vármegyében – tájékoztatott honlapján a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

A kép illusztráció.

A vérszívókat huszonhárom vármegyei településen irtják majd. Kedden Bölcske, Madocsa és Paks, szerdán Dunaföldvár, Felsőnána, Kéty, Medina, Koppányszántó, Nagykónyi  és Tamási, csütörtökön Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Regöly, Simontornya és Varsád településen végeznek földi kémiai gyérítést. A megyeszékhelyen pénteken lesz a gyérítés, amit ezer hektáron végeznek el.

Mint azt korábban megírtuk, az elmúlt héten is esős időjárás volt jellemző az ország nagy részén, a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék pedig kedvez a csípőszúnyogok számára alkalmas élőhelyek kialakulásának.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján felhívja a figyelmet, hogy  közvetlen lakókörnyezetünkben is sokat tehetünk a szúnyogok ellen. A ház körül kialakult élőhelyek felszámolását a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített tájékoztató alapján magunk is elvégezhetjük, ezzel csökkentve a szúnyogártalmat.  A szúnyogok elleni védekezésről szóló lakossági tájékoztatót itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában