Segítséget kér tulajdonosa

2023.06.21. 11:03

Megmentőjére vár az egyedülálló várongi gyűjtemény

Kórházból keresi a híres várongi kaktuszgyűjtő, Hegyi Attila tizenkétezer kis- és nagy kaktuszának szakmai átvevőjét. Brunner Dezső, Várong polgármestere lapunknak elmondta, hogy a kaktuszgyűjtemény nevezetesség a turisták, a külföldiek között.

Brunner Mónika

Várong Mint arról beszámoltunk, a Várongon élő Hegyi Attila közösségi oldalán található bejegyzéseiben ír arról, hogy kórházba került, a feleségével már nem tudják gondozni a kaktuszokat és segítséget kér egyedülálló gyűjteményének. 

Hegyi Attila a kaktuszcsodákkal. Fotó: Beküldött kép

– A kaktuszaim sokáig nagyon sok mindent kibírnak, de aggódom az összesért. Szeretném átadni a gyűjteményemet, minden megoldás érdekel – mondta korábban lapunknak. 

Várong község hivatalos honlapja is szót ejt a csodáról, ismertetve, hogy a gyűjteményben mintegy tizenkétezer növény található, ezerkétszáz fajta, az év minden időszakában nyíló kaktusz, a világ minden tájáról.

Brunner Dezső, Várong polgármestere beszámolt arról, hogy a gyűjtemény a turisták kedvence. Várongon mintegy százötvenen laknak, valamint egyre több külföldi költözik a településre, már legalább tizenkét külföldi házaspárral lettek többen. Ők Lengyelországból, Németországból, Svájcból, Hollandiából és Oroszországból költöztek a községükbe. Közöttük is igencsak népszerű Hegyi Attila világszerte híres kaktuszgyűjteménye. 

Hozzátette: tudnak arról, hogy a nyugalmazott kertész-kertépítő szakmai átvevőt keres, tudnak nehéz helyzetéről, és bíznak abban, hogy a helyzet minél hamarabb megoldódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában