Teol.hu videó

2023.06.14. 22:04

Soltész Miklós az összefogás erejét és fontosságát méltatta Gyulajon (videó)

Az összefogás erejét és fontosságát méltatta szerdán Gyulajon a TEOL.hu kérdésére Soltész Miklós.

TEOL

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a település határában felújított kereszt ünnepélyes avatójára érkezett a kis Tolna vármegyei településre. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint azt a rendezvényről közölt tudósításunkban megírtuk, a Kereszténydemokrata Néppárt „Fogadj örökbe egy keresztet!” címmel hirdetett akciót tavaly. A kezdeményezés célja a közterületen, utak mentén álló feszületek megmentése, felújítása és állaguk megóvása. Ezt a nemes feladatot vállalta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásába tartozó két iskola, a dombóvári Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, valamint a gyulaji Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda tanulói. 

A szerdai felszentelésen Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke áldotta meg a keresztet. Az ünnepségen közreműködött (vers) Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában