Teol.hu podcast

2023.06.27. 16:30

Kétszer négy évtized a pedagógusi pályán - Nyugdíjba vonul Heilmann Józsefné és Boda Zoltán

Pedagógusokat ismert el a Szekszárdi Tankerületi Központ hétfőn, a vármegyeháza dísztermében megtartott ünnepségen. A rendezvény követően beszélgetett Szepesi László szerkesztő Gerzsei Péterrel, a központ igazgatójával, Heilmann Józsefnével, a Garay János gimnázium nyugdíjba vonuló igazgatójával és Boda Zoltánnal, a bogyiszlói iskola szintén nyugdíjba vonuló igazgatójával.

TEOL

A Szekszárdi Tankerületi Központ 2019-ben díjat alapított a kimagasló felkészültséggel végzett tevékenység, valamint a kiemelkedő teljesítmény elismerésére. A hétfői ünnepségen tízen vették át az elismerést, és tették ezt azok is negyedszázan, akik nyugdíjba vonulnak, az ő munkájukat emléklappal ismerték el. A díjakat Gerzsei Péter, a központ igazgatója adta át, aki podcast adásunkban elmondta,  a pedagógusoké nem munka, sokkal inkább hivatás. A pedagógusok sokszor szülői feladatokat látnak el, ha kell ápolják a tanulók lelkét és nemcsak tanóráikat tartják meg, hanem foglalkoznak a tehetségesekkel, ha kell felzárkóztatják a diákokat – fogalmazott a tankerületi központ vezetője.

Kitüntette legkiválóbb pedagógusait a Szekszárdi Tankerületi Központ. Fotó: Makovics Kornél

Heilmann Józsefné, a Garay János gimnázium nyugdíjba vonuló igazgatója két elismerést is kapott, az egyiket a tankerület igazgatójától vehette át, a másik egy miniszteri elismerés. A TEOL podcast adásában ennek kapcsán elmondta, örül, mert pedagógusi pályafutása végére ért és ez a két elismerés szép lezárása a 40 éves pedagógusi pályafutásnak. Arról is szólt mi vitte a pedagógusi pályára, illetve hogy az elmúlt négy évtizedben melyek voltak a pályát érintő jelentősebb változások. Emellett a jövőt érintő terveiről is beszélt.

Boda Zoltán, a Bogyiszlói Általános Iskola szintén nyugdíjba készülő igazgatója, ugyancsak négy évtizedet töltött el a pályán. Visszatekintésében azt is megosztotta, abban, hogy ezt a hivatást választotta, egyik korábbi tanárának meghatározó szerepe volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában