Közösség

2023.06.12. 16:20

Több százan tettek tanúbizonyságot hitükről Szekszárdon

A katolikusok az elmúlt vasárnap az egyházi év egyik legnagyobb ünnepét, az úrnapját ülték. Úrnapján az eucharisztiában valóságosan jelen lévő Krisztust vallják meg a hívő emberek.

Farkas Eszter

Az úrnapja megünneplésének különleges hagyománya, hogy a négy égtáj felé helyezik el az oltárokat, ahol a hívek imádkoznak. Ilyenkor nemcsak az egyházközség apraja-nagyja ünnepel együtt, hanem a város katolikus híveinek közössége is csatlakozik az ünnephez. Szekszárdon az úrnapi szentmisén és az újvárosi körmeneten több száz ember vett részt, és tett együtt tanúságot Jézus Krisztusba vetett hitéről. 

Fotó: Kiss Albert

– Több száz éves hagyománynak megfelelően a Pünkösd utáni második hétvégén ünnepeljük az újvárosi templomban (Szent Mihály arkangyal-templom – a szerk.) a reggel fél nyolckor kezdődő mise után az úrnapi körmenetet – mondta dr. Horváth E. Írisz, a Plébániai Tanácsosok Testületének tagja. A négy égtáj felé helyezzük el a szabad ég alatt az oltári szentséget a város mindkét templománál, hogy a hívek minden oltárnál imádkozhassanak. Egy évben kétszer tartunk körmenetet, egyszer húsvét vasárnapján – ez a feltámadási körmenet – és ilyenkor, úrnapján. 

Már a hét közepén elkezdődött a készülődés a hétvégére, rendbe rakták a templom környékét és előkészítették az oltárokat, az újvárosiak ilyenkor egy emberként segítenek, emelte ki dr. Horváth E. Írisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában