Sió-Menti Országos Halfőzőverseny

2023.06.25. 17:33

Tolnáról érkezett az idei legjobb halfőző szakács

Népművészeti divatbemutatótól a halételek kóstolójáig számtalan izgalmas programmal várta a látogatókat az Országos Halfőzőverseny Sióagárdon.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

Szép számú érdeklődőt vonzott ebben az évben is a Sió-Menti Országos Halfőzőverseny, nagyobb baráti társaságok, családok egyaránt szép számban részt vettek a sióagárdi programon. A nagymultú, immár 24. alkalommal megrendezett eseményen szokás szerint a gasztronómiáé volt a főszerep, de a kulturális programok is komoly teret kaptak.

Már kora reggeltől megkezdődött a sütés-főzés Leányvár-pincefaluban, ezúttal is két kategóriában indulhattak a halfőző versenyen: halászlével és vegyes halételekkel, amelybe halkülönlegességek, pörkölt, roston-, parázson sült uszonyosokkal nevezhettek a versenyzők. 

A verseny eredményét kora délután ismertette a zsűri. Halászlé kategóriában Nyulász Patrik (Tolna), vegyes haléltelek mezőnyében pedig Horváth Péter (Sióagárd) végzett az első helyen. A legjobb sióagárdi szakács díját, a Kontra Tibor-díjat a szekszárdi önkormányzat sajtó munkatársa, Kilián Máté (Sióagárd) nyerte el. A fő díjat Nyulász Patrik kapta meg, vagyis a nap folyamán készült összes halétel közül az övét ítélte meg a legfinomabbnak a zsűri.

A kulturális programok is legalább annyira vonzóak voltak, mint a finom fogások: szerepelt benne a Hímzés-múzeumban egy népművészeti divatbemutató, néptánc és népzenei bemutató, valamint egy bábelőadás, a szekszárdi Garay Iskola gyermek bábcsoportjának és a Kendermag Pedagógus Bábcsoportnak az előadásában. A gyerekeket emellett légvár, arcfestés és habparti, míg a felnőtteket koncertek – a The Bits Beatles emlékzenekar, a Blues Travel Band, a HuMan Brass Band – majd az esti órákban diszkó várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában