Elismerés

2023.07.13. 16:00

Díszpolgári címmel ismerték el a négy évtizednyi munkát

Díszpolgári címet adományozott Boda Zoltánnak, a helyi általános iskola igazgatójának a bogyiszlói önkormányzat kedden este egy rendkívüli testületi ülés, valójában egy meghitt hangulatú ünnepség keretében a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében.

Gazsó Rita

Tóth István, Bogyiszló polgármestere az ünnepségen emlékeztetett rá, hogy a község újkori történetében eddig két kiváló embernek adta át ezt az elismerést, akik mindketten ma is alkotó, aktív nyugdíjasok: Streer Tamásnénak, aki a község hagyományainak ápolásában végzett kiemelkedő munkájáért 2004-ben, és dr. Tillmann Józsefnek, aki a község háziorvosaként hosszú ideig, kimagaslóan végzett egészségügyi szakmai tevékenységéért 2009-ben kapta meg a dísz­polgári címet.

Boda Zoltán. Fotó: Makovics Kornél

 – Most egy olyan ember kap ismét díszpolgári címet, aki szintén régóta szolgálja Bo­gyiszlót – célzott a polgármester Boda Zoltán kitüntetésére. – A pedagógusok minden nap szolgálnak, ők a nemzet napszámosai – fogalmazott Tóth István, aki szerint van olyan alkalom, amikor a közösségnek illik köszönetet mondani, és ezek az élet nagy fordulópontjainál a legalkalmasabb pillanatok. Mint elhangzott, Boda Zoltán, a helyi általános iskola igazgatója szeptembertől nyugdíjba vonul, ezért a község önkormányzata úgy határozott, hogy azt a példaértékű szakmai és Bogyiszló közéletében betöltött életutat a legmagasabb helyi elismeréssel, Bogyiszló Község Díszpolgára címmel ismeri el. 

– Úgy születünk meg, hogy a szüleinktől egy „csomagot” kapunk, amely tartalmazza a felmenőink génkészletét. Ahogy telnek az évek, és éljük az életünket, vannak meghatározó események, történések, emberek, akik tanítanak bennünket, elleshetünk tulajdonságokat, mintákat, és mindezek beépülnek a személyiségünkbe. Tehát az, hogy milyenek vagyunk, attól függ, hogy mit kapunk a szüleinktől, mit használunk az örökölt tulajdonságainkból, továbbá attól, hogy az életünk – jelen esetben az én 65 évem – miként gyarapította az örökségünket – fogalmazott Boda Zoltán, aki megköszönte mindenkinek azt a segítséget, amit munkája során kapott. Rövid beszédét követően egy félórás riportfilmet vetítettek le a nyugdíjba vonuló igazgatóról, amelyben az elmúlt több évtizedre tekintett vissza. 

Az ünnepséget a Bogyiszlói Zenekar műsora is színesítette, akik helyi dallamokat játszottak. 

Boda Zoltán Pécsett diplomázott biológia-technika szakon, később az igazgatásszervezői, a közoktatás-vezetői és a multikulturális nevelési oklevelet is megszerezte. Két vármegyében, Somogyban és Tolnában volt szaktanácsadó a biológiaoktatás, az intézményfejlesztés és a mérésértékelés terén. Mesterpedagógusi címmel 2014 óta rendelkezik. Faddon kezdett tanítani, Bogyiszlóra 1984-ben került, az igazgatói posztot 1988 óta tölti be. Közel négy évtized után szeptemberben búcsúzik a bo­gyiszlói iskolától, amelyet harmincöt éven át vezetett, és amelyben annak idején maga is tanult. 

A Boda Zoltánnal készített podcast adást ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában