Töltsd le!

2023.07.17. 17:12

Ez az app megmentheti a gyermeked életét

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány ingyenes applikációja segít eldönteni, mikor hívjunk gyermekünkhöz mentőt és mit tegyünk a legértékesebb percekben – írja a likebalaton.hu.

Teol.hu

Fotó: Magyar Gyermekmentő Alapítvány

Alkartörés, égési sérülések, magasból esés, fulladás – ezek a balesettípusok a leggyakrabban nyáron, a szünidő alatt következnek be – kezdte Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) szakmai igazgatója. Az intenzív terápiás szakorvos negyed évszázada dolgozik gyermekmentőként, a legsúlyosabb állapotú gyermekekhez riasztják, ahol a szülők gyakran tétlenül várják, hogy a segítség megérkezzen.

– Már letölthető mobiltelefonra a Magyar Gyermekmentő Alapítvány ingyenes applikációja, amely segít, hogy a szülők, nagyszülők vagy épp a pedagógusok a legértékesebb perceket ne vesztegessék el. Az alkalmazásnak hála könnyen el tudjuk dönteni, mit tegyünk a kisebb balesetek esetében, mikor hívjunk mentőt a gyermekünkhöz, és mi az, amit a segítség megérkezéséig mindenképp meg kell tennünk – tájékoztatott.

Példaként elmondta, a „magasból esés” balesetek tipikus példái annak, amikor a szülők az ismeretek hiányában akár egyetlen mozdulattal kerekesszékbe kényszeríthetik szerettüket. – Mindegy, hogy fáról vagy a pelenkázóasztalról esik le valaki, megrúgja egy ló vagy közúti baleset áldozata, ha nem mozdul, koponya- és gerincsérültnek kell tekinteni, ennek értelmében tilos mozgatni a mentők kiérkezéséig. Az instabillá vált csigolyák megsérthetik a gerincvelőt, és ez akár bénulást is okozhat – húzta alá.

Az applikációról további információkat tudhat meg a linkre kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában