Utolsó útjára kísérték

2023.07.01. 21:15

Népzenével búcsúztatták el Vén Attilát

Vén Attila földi maradványait pénteken délután örök nyugalomra helyezték a medinai községi temetőben.

Szeri Árpád

Vén Attila. Fotó: Facebook/Medina Község

Medina polgármestere, a köz javát szakavatottan, mély emberszeretettel és bölcs derűvel szolgáló település vezető, a kiváló népzenész, a Bartina zenekar és a Medinai Tamburazenekar meghatározó tagja rövid betegség után, június 16-án hunyt el.

Több százan hajtottak fejet a ravatalánál. Köztük a közeli és távolabbi hozzátartozók, a barátok, az ismerősök, a munkatársak és eljöttek a polgármester kollégák is. Ugyancsak kifejezte tiszteletét jelenlétével Horváth István országgyűlési képviselő és dr. Horváth Kálmán főispán.

Az urnasírnál a család kérésére a hegedűvel, nagybőgővel, brácsával, tárogatóval, klarinéttal érkező népzenész barátok muzsikával búcsúztak az elhunyttól. Elsőként a Jó estét, jó estét, de nem mindenkinek kezdetű dal csendült fel, az volt Vén Attila egyik kedvenc hajnali nótája. Majd ezt követte az Elment a madárka kezdetű keserves, melynek szövege így fest: „Elment a madárka, üres a kalicka, / azt üzente vissza, visszajő tavaszra. / Ha tavaszra nem jő, búzapirulásra, / ha akkorra sem jő, szőlőlágyulásra. / Ha még akkor sem jő, tudd meg, sohasem jő.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában