Visszatekintés

2023.07.02. 08:31

Van remény, hogy tiszta vízhez jusson a község lakossága

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció

Fotó: Mártonfai Dénes

35 ÉVE „megyénk ipari szövetkezetei közül a kiemelkedően magas tőkés export teljesítésért nyolc szövetkezet, a Tolna Megyei Ruhaipari-, a Bátafém-, a tolnai GÉM-, a Dunaföldvári Faipari-, a BONYKS-, a Bonyhádi Ruházati, a Gemenc, és a Szabó Szövetkezet elnöke vehette át a jelentős kiegészítő exportjutalmat Budapesten Köveskúti Lajostól, az OKISZ elnökétől. A jutalmak személyre szóló felosztásáról a szövetkezetek vezetősége dönt.”

35 ÉVE már harmadik hónapja dolgoztak Varsádon a Kaposvári Vízkutató és Fúró Vállalat dolgozói törpevízmű létrehozásán. „Varsádon nagy szükség van a jó minőségű, egészséges, a későbbi elképzelések szerint vezetéken szállított ivóvízre, hiszen jelenleg (azaz 35 éve - a szerk.) a lakosság túlnyomó többségében ásott kutakból nyeri a vizet. A létesítés alatt álló kút mintegy százötven méter mélyből adja majd föl a percenkénti négyszáz liter körüli vízmennyiséget. A jelek szerint van rá remény, hogy néhány napon belül sikerül friss, egészséges és tiszta vizet juttatni a község lakosságának.”

35 ÉVE az ökölvívó országos bajnokságnak a Paksi Városi Sportcsarnok adott otthont. Félnehézsúlyban hazai siker született. Erős Lajos, a PSE öklözője a döntőben Sári (Újpesti Dózsa) ellen meggyőző fölénnyel nyert és így a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Az aranyérmes sportoló Pónya Józseftől, a Paksi Atomerőmű Vállalat vezérigazgatójától vette át a díjat.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában