Az alpolgármester vezeti Medinát

2023.07.09. 15:32

Vén Attila nagy űrt hagyott maga után

Mint megírtuk, a medinai polgármester, Vén Attila nemrégiben elhunyt. Utódját csak jövőre választják meg.

Wessely Gábor

Vén Attila. Fotó: M. K.

Herczig Viktória, a Kölesdi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője azt a tájékoztatást adta, hogy a hatályos jogszabály értelmében, a rendes választást megelőző évben, április 1-je után már nem tűzhető ki időközi önkormányzati választás. Az új polgármester beiktatásáig, tehát jövő tavaszig az alpolgármester, Lang Katalin lép elő faluvezetővé Medinán. 

Az alpolgármester azt mondja, hogy a folyamatban lévő ügyek többségét jól ismeri – mint a négyfős képviselő-testület tagja –, ám a polgármesteri feladatkör ennél bővebb. A plusztennivalókat még most tekinti át. 

Aláírási jogosultsága már van, szerinte nagy zökkenők nem lesznek a hivatal illetve az önkormányzat működésében, de hosszú távon nem szeretne első számú vezető maradni. Vagyis: nem indul jövőre a polgármesteri posztért. 

A népszerű Vén Attila nagy űrt hagyott maga után. Nem lesz könnyű dolga annak, aki a 760 lakosú település élére kerül 2024-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában