Hajdan

2023.08.27. 08:30

A madocsai férfi nem bánta meg, hogy szándékosan meggyilkolta feleségét

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

50 ÉVE tárgyalta a Szekszárdi Megyei Bíróság L. I. 58 éves madocsai kazánfűtő bűnügyét – közölte a Tolna Megyei Népújság 1973. augusztus 29-i száma. „L. I. a madocsai autóbuszmegállónál késsel támadt feleségére, és őt nyolc szúrással megsebesítette. Ezek közül több a mellüregbe hatolt, és az asszony gyors halálát okozta. Mind a megyei rendőr-főkapitányság által végzett nyomozás, mind a tárgyalás során kitűnt, hogy a férfi felkészült feleségének megölésére. L. I. – a tárgyalóterem hallgatóságának nem csekély meglepetésére – a tanácsvezető bíró kérdésére kijelentette, hogy nem bánta meg tettét, s hogy halálbüntetés kiszabását kéri. A Szekszárdi Megyei Bíróság L. I.-t előre kitervelt emberölés bűntette miatt tizennégy évi fegyházra és a közügyektől tízévi eltiltásra ítélte. A vádhatóság képviselője tudomásul vette az ítéletet: a védő és az elítélt enyhítésért fellebbezett.”

50 ÉVE tömegszerencsétlenség történt Bikács határában, a 63. számú úton – számolt be a balesetről a Tolna Megyei Népújság 1973. augusztus 31-i száma. „Az a sport Volkswagen, amelyet W. G. 27 éves leverkuseni (NSZK) színésznő vezetett, összeütközött S. J. 39 éves komlói gépkocsivezető Warszavájával. A karambol következtében hét személy súlyos sérülést szenvedett: a járművek vezetői, továbbá A. G. 24 éves divattervező, a 31 éves S. J.-né, a 11 éves ifjú S. J., a 8 éves S. L. és a 4 éves S. J.  A 69 éves S. B. sérülései életveszélyesek. A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az esőtől síkos úton megcsúszva W. G. autója vágódott S. J. kocsijának.”

50 ÉVE egyetlen nap négyszer vonultak ki a szekszárdi állami tűzoltók – írta meg a Tolna Megyei Népújság 1973. augusztus 28-i száma. „Avartűz volt Szálka és Alsónána, valamint Mucsi és Csibrák között és kéthelyütt Szekszárd határában. A második tűzhöz a dombóvári állami tűzoltók is kivonultak. A Tolna megyei Tűzoltóparancsnokság szóvivője a tüzek okaként a határban járók gondatlanságát jelölte meg: égve eldobott cigaretta, tűzrakás tiltott helyen.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában