Ismét meghirdették a Dombóvár Kenyere akciót

2023.08.20. 15:50

A polgármester szegte meg Dombóváron a megszentelt kenyeret

Dombóváron az augusztus 20-i hétvége Balázs Klári és Korda György koncertjével kezdődött szombat este. Több ezren, jó hangulatban bulizhattak ez évi negyedik nagy koncerten, Dombóváron.

Varga Szilvia

100 ezer forint értékű utalványt adott át az Európa Pékség nevében Pintér Szilárd polgármester. (Beküldött fotó.)

Hatodik éve a dombóvári közösség véleménye alapján kap támogatást egy-egy civil szervezet a Dombóvár Kenyere akcióban. A közösségi oldalon szavazhatott  idén is a lakosság, majd az összesítés után a kenyérszentelés alkalmával vehette át a stafétabotot az az egyesület, amely a legtöbb szavazatot kapta, és minden Dombóvár Kenyere megvásárlása után 20 forint támogatást kap.

A városban működő Európa Pékség vállalta fel a feladatot és augusztus 20-án 100 ezer forint értékű utalványt adott át a vállalkozás nevében Pintér Szilárd polgármester a Tündérkert Bölcsőde alapítványának, a Jövő Emberkéje Alapítvány képviselőjének. A pékség tulajdonosa egészítette ki az összegyűlt adományt kerek összegre. A következő egy évben egy nemrég indított új közösség, a Szőlőhegyiek Szőlőhegyért Egyesület számára gyűlik a támogatás.

A dombóváriak egy házi jellegű, búzalisztből készült, adalékanyag mentes kenyér megvásárlásával adakozhatnak egy éven keresztül. Hazánk születésnapján a hagyományok szerint Kertvárosban a Szent István Katolikus Templom előtt. az ünnepi szentmisét követően ökumenikus szertartás keretében történt meg a kenyéráldás. Pintér Szilárd polgármester szegte meg a 2,5 kilós kerek cipót, majd megkínálták a résztvevőket.

Idén kisebb ünnepéllyel folytatódott a Tulipán utcánál a program, hiszen a Kertváros városrész 60 évvel ezelőtt jött létre. A Dombóvári Városszépítő- és Városvédő Egyesület emléktáblát állíttatott Dombóvár Város Önkormányzatával közösen a megújult játszótéren a kerek évforduló alkalmából. A körzet képviselője, Futó Péter köszöntötte a közösséget, majd Takács Istvánné helytörténész visszaemlékezését hallgathatták meg az érdeklődök augusztus 20-án délelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában