Együtt ünnepeltek

2023.08.07. 07:00

Benépesült a Bartal-park a faddi falunapon

Helyi fellépők és országos hírű sztárvendégek váltották egymást a faddi falunap szombat délutáni programjában. A családi és baráti társaságok, civil szervezetek csapatai pedig főzőversenyen is próbára tehették magukat.

Révészné Hanol Erzsébet

Falunapot rendeztek szombaton Faddon. A program már egészen korán elkezdődött, ugyanis a Duna-parton horgászversennyel, a sportpályán pedig focitornával indult a nap. A főhelyszínnek számító Bartal-park is hamar benépesült, hiszen időben munkához kellett látnia azoknak a csapatoknak, amelyek neveztek a népi ételek sütő- és főzőversenyére. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Családi és baráti társaságok, civil szervezetek döntöttek a közös ételkészítés mellett, köztük olyanok is, akik versenyen kívül, csak a közös időtöltés örömére tettek így. A gyerekeket már reggeltől különböző foglalkozások, bohókás sorversenyek várták, Tábori Emese és Berek Dániel gyermekdalokból összeállított koncertet adott és a habparty sem maradhatott el. Koradélután a Napraforgó Meseszínpad Vitéz Katinka című előadását láthatták a gyerekek a művelődés házban.

Ezzel egy időben Bordács József polgármester köszöntötte a falubelieket, a vendégeket, a környező települések polgármestereit és a testvértelepülésekről érkezetteket. A németországi Großharthau hat, míg az erdélyi Gyergyóalfalu négy fős delegációval képviseltette magát. 

A megnyitó beszéd után a többszörös véradókat köszöntötte a polgármester, majd Németh József Venesz-díjas séfnek adta át a szót, aki a főzőverseny eredményeit ismertette. Számos különdíj átadása után derült ki, hogy a nyugdíjas egyesület érdemelte a harmadik helyet, a Dunaág 7139 Egyesület lett a második, és a polgárőr egyesület végzett az élen. Ők vihették haza a vándorserleget is. – Pörköltjük ízvilágban gazdag, szép színű – dicsérte az étket a zsűrit vezető séf.

A délután folyamán helyi fellépők és országos hírű sztárvendégek váltották egymást a sátor alatt felállított nagyszínpadon. Koncertet adott Balássy Betty és Varga Feri, később pedig Zámbó Krisztián elevenítve fel édesapja legnagyobb slágereit. A helyi civil csoportok jóvoltából volt zumba és drumfit bemutató, fellépett a Wildflowers Tánccsoport, a Faddi Szenior Tánccsoport és a Faddi Gyermek Néptánccsoport. Az esti bálban szintén helyiek, a Major-Baros duó muzsikált.

Mindemellett különböző étkesek, kézműves és egyéb termékeket kínáló árusok standjai sorakoztak a Bartal-park hűs fái alatt, illetve egy kisebb vidámpark, ugrálóvár, céllövölde körhinta is szolgálta a szórakozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában