Közösségépítő találkozó

2023.08.25. 17:54

Csatáron sokadalmat tartanak

Fesztivál, hivatalos nevén Csatári Sokadalom van Szekszárdon, a Csatári Üzletház parkolójában.

Szepesi László

A hőség ellenére sokan jöttek már a délutáni órákban.

Fotó: Makovics Kornél

Ugyanis január vége felé Szekszárd déli részén, a Szegedi család pincéjében megalakult a hajdani, még a múlt század vége felé létrejött a Csatár Bakta 2023 Egyesület, s most ennek tagjai, az ő vendégeik, meg az itt és másutt lakó szekszárdi és nem szekszárdi emberek összejöttek, a közelgő nyár vége előtt ismerkedni, beszélgetni, szórakozni.

Bartók Julianna, a sokadalom egyik szervezője elmondta, közösségszervező rendezvénynek szánták, avató, bemutatkozó együttlétnek, hogy sokan megismerjék ezt a hagyományokon alapuló, nagyon fiatal, szinte a napokban bejegyzett egyesületet.

A hőség ellenére sokan jöttek már a délutáni órákban, hogy a sörasztalok mellett, napvédő ernyők árnyékában beszélgessenek.

– Ez az első ilyen rendezvényünk – mondta rövid megnyitójában Máté Péter önkormányzati képviselő. A sokoldalú program alapján bízik abban, hogy sokan ismerik meg az egyesületet, s igazán közösségépítő lesz a találkozó.

A szombat estig tartó Csatári Sokadalom programjában szerepel terápiás kutya bemutató, felvonulnak zenekarok, Kovács Gábor megmutatja, hogy lehet szinte hulladékból hangszereket készíteni, lesz egyebek közt Ki mit tud, zumba, gyermekkoncert, utcabál és végül szombat este tábortűz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában