Nemzeti ünnep

2023.08.22. 18:44

Dunaföldváron volt ünnepi tűzijáték is augusztus 20-án

A nemzetünk legfontosabb hagyományait megőrző ünnepségüket a szentmise után tartották meg a szokásos helyszínükön, vasárnap délelőtt. A nyíltszívű, a helyieket és a távolabbi barátokat is vendégül látó színes programjuk hagyományos módon, a Duna parton zajlott le.

Teol.hu

Fotó: Balogh Tamás

A meghitt ünnepséget a cserkészek által előadott dalok és versek tették teljesebbé. Horváth Zsolt polgármester beszédében az államalapítás sorsfordító fontosságára, az azt követő évszázadok nehéz próbatételeire is emlékeztetett.

– A korszakok viharai után is él a nemzetünk, megőriztük a hazánkat. Ez egy üzenet a ma és a jövő magyarságának

soha ne adjátok föl a terveiteket, gondolkozzatok és járjátok végig a megtervezett utatokat!

Az új kenyeret Szabó Oszkár a város plébánosa szentelte meg, a felszeletelését a polgármester vállalta magára. Ezt megelőzően felhívta a figyelmet arra, hogy 

Ilyenkor is emlékezzünk hálával azokra, akik nehéz, gondos és értő munkával rengeteget dohoztak azért, hogy a kenyér alapját adó gabona megteremjen, abból liszt készüljön, aztán abból a pékek és más hozzáértők a mindennapi kenyerünket elkészíthessék!

Ezután a város állami és civil szervezetei elhelyezték a koszorúikat a Szent István szobor emlékfalán.

A teljes cikket a Duol.hu oldalon találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában