Ezúttal kínait

2023.08.29. 07:00

Ismét buszt tesztelhetnek ingyenesen a paksiak

Az elmúlt hétvégén újabb tesztbusz érkezett Paksra, ezúttal egy kínai gyártmányú, háromajtós, több mint 70 férőhelyes Skywell járja majd az utcákat a városban egy héten keresztül – adta hírül a paksi közlekedési társaság. A tesztüzem ideje alatt a paksiak ingyenesen használhatják a járművet, amely főként az 1-es vonalon közlekedik szombattól egy héten keresztül.

Gazsó Rita

A tesztüzem ideje alatt a paksiak ingyenesen használhatják a járművet

Fotó: Molnár Gyula

A most tesztelt, kéttengelyes, három ajtós felépítményű jármű 12,2 méter hosszúságú és a paksi közlekedési társaság teljes flottájához hasonlóan kizárólag elektromos meghajtással rendelkezik. A jármű 423 kilowattos akkumulátorral van felszerelve, amely teljesítmény körülbelül 400-500 kilométeres táv megtételére alkalmas.

Az alacsonypadlós, tágas és légkondicionált térrel rendelkező járműre legfeljebb 33 ülő utas mellett 49 álló fér fel – tájékoztat a Paksi Közlekedési Kft. A tesztbusz elsősorban az 1-es fővonalon közlekedik szombattól csütörtökig, és az utasok díjfizetés nélkül vehetik igénybe. Olvasóink közül többen közlekedtek már a járattal, és arról számoltak be, hogy a busz esztétikus, kényelmes és igen csendes volt.

Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a Skywell New Energy Automobile Group az alternatív hajtású járművek gyártásának egyik vezető vállalata Kínában. A csoport minden technológiai tudással rendelkezik a haszon- és személygépjárművek gyártásához. Fő tevékenységi körébe tartoznak az alternatív hajtású személygépjárművek, nagy és közepes méretű buszok, kisbuszok, logisztikai járművek és különleges rendeltetésű járművek gyártása, a kutatás és fejlesztés, valamint alapvető alkatrészek gyártása hagyományos és alternatív meghajtású járművekhez.

Mint írják, a Skywell csoport 2017-ben több mint 10.600 járművet gyártott és értékesített, és a China New Energy Bus Million Club hivatalos tagja lett, majd 2018 októberében a Skywell csoportot Jiangsu tartományban kiemelt céggé választották. Termelése és értékesítései alapján az alternatív hajtású járművek gyártása terén 2019-ben a csoport az első helyet szerezte meg Jiangsu tartományban, teljes Kínában pedig a másodikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában