Vendégek

2023.08.21. 16:40

Ismét csúcsforgalom van Domboriban

Ismét csúcsforgalom van Domboriban a két szabadstrandon, ahol másfél héttel ezelőtt a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei a szokásos időközi vízmintavétel során a maximálisan megengedett értéknél magasabb enterococcus baktériumfertőzést mértek, s emiatt augusztus nyolcadikán, pénteken megtiltották a fürdést. Felkerültek a táblák, hogy további intézkedésig a vízbe menni nem szabad. 

Szepesi László

Az ezt követő kedden és szerdán ismét mintákat vettek mindkét helyen a strand vizéből, s ezek már megfeleltek az előírt követelményeknek. Péntek délben jelent meg az erről szóló közlemény a Kormányhivatal internetes oldalán és a fürdést tiltó táblákat a strandokon hamarosan le is vették. De – mert a működéshez ismét meg kellett szervezni a biztonsági és egészségügyi szolgálatot – valójában csak szombat reggel nyitott a strand. Akkor ugyan az éjszakai, reggeli eső miatt – 23 milliméternyi hullott – csak az elszántabbak mentek a vízbe, de gyorsan nőtt a forgalom, s vasárnap már újra teltház volt a két, összesen tíz hektárnyi strandon.  

Archív fotó: Makovics Kornél

Wusching Gábor, a települést üzemeltető, Fadd ezer éves nevét viselő Fatodi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a hét során, amíg csak az Ifjúsági tábor és a Donautica hotel strandján lehetett fürdeni, egyáltalán nem csökkent az üdülőtelepülés forgalma. A vendégek maradtak, napoztak, sétáltak, találtak maguknak más elfoglaltságot. Egy érdekes, de reális adat is bizonyította ezt, ugyanannyi szemét keletkezett, a kukák ugyanúgy megteltek, mint az előző hetek során.

Vasárnap pedig már kocsisorok követték egymást a Faddra vezető úton, s egyre nagyobb lett a forgalom a településre vezető kerékpárúton is. Azt még keresik, hogy mi okozhatta az évtizedek óta nem tapasztalt szennyeződést a két strandon, már csak azért is, hogy megelőzzék, hogy ilyen újra előforduljon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában