Teol.hu podcast

2023.08.31. 19:00

Közjóért kitűntető díjat kapott a Leo és Fred rajzfilmsorozat II. szériájának szekszárdi alkotója

Weisz Béla rajzoló, animátor, forgatókönyvíró és rendező a Szekszárd Város Napja alkalmából összehívott ünnepi közgyűlésen vehette át a "Közjóért" kitűntető díjat Gyurkovics Jánostól, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármesterétől.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Weisz Béla "Közjóért" kitűntető díjat kapott a Város Napján.

Forrás: TEOL

Weisz Béla 1965-ben született Szekszárdon, ott is érettségizett 1983-ban, majd még ugyanebben az évben felvételt nyert a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba. Számos sorozat-, reklám- és egyedi filmben dolgozott, mint rajzoló, animátor, forgatókönyvíró és rendező. 

Filmjeivel részt vett a világ számos fesztiváljának versenyprogramjában. A film mellett közel áll hozzá a plakát és karikatúra is. Ez utóbbi területen több országos díjat is szerzett, rajzait hazai lapokban rendszeresen publikálja. 

1991-ben ösztöndíjasként a franciaországi Folimage stúdióban volt mozdulattervező a stúdió különböző tv-sorozataiban és egész estés mozifilmjeiben. 1993-ban nemzetközi zsűri meghívott tagjaként szerepelt Párizsban. 

2003 és 2010 között előadásokat tartott a szekszárdi Garay János Gimnáziumban. 2007-ben vendégelőadó volt a franciaországi Poudriere animációs főiskolán. 

2014-2015-ben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából flash animációs LO-kat (Learning Objectek) tervezett, rajzolt, és fejlesztett az OFI általános iskolás tankönyveibe.

Leghíresebb munkája a Leo és Fred rajzfilsorozat második évadához kötődik, melyet még mai nap is ismernek és elismernek az egész világon. Ezt tartja saját kedvencének is.

Augusztus 29-én a Város Napja alkalmából a Közjóért kitüntető díjat vehette át Gyurkovics Jánostól.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában