Hamarosan zárnak

2023.08.28. 17:30

Még a héten áztathatjuk magunkat vármegyénk strandjain

Közeleg az iskolakezdés, ezért hamarosan bezárnak vármegyénk strandjai is. A családok Bonyhádon, Szekszárdon, Pakson és Tamásiban még kihasználhatják az utolsó nyári napokat egy kellemes lubickolásra.

Farkas Eszter

Hamarosan bezárnak vármegyénk strandjai is

Fotó: Makovics Kornél

A héten még van mód arra, hogy ellátogassunk a vármegye strandjaira, és még utoljára kiélvezzük a nyarat.

– Az utolsó egy-két évhez képest idén a forró, hosszú nyár elmaradt, sok esős nap volt az évszak folyamán, amit a vendégszám is jól mutat – emelte ki Farkas Attila, a Bonyhádi Termálfürdő igazgatója. – Ezzel szemben az utóbbi napokban, hetekben a forró augusztusnak köszönhetően szinte sorra dőlnek meg a napi csúcsok, nagyon sok vendég jön. Talán ez annak is betudható, hogy a régióban mi vagyunk a legolcsóbbak, az árakon ugyanis idén sem emeltünk, emellett nagyon odafigyelünk a higiéniára, a tisztaságra.

A Bonyhádi Termálfürdő egyik legnagyobb rendezvényét, a Fényszínházat idén is megrendezték, és az előadás most is hatalmas sikernek örvendett. Közel háromszázan vettek részt az eseményen, így ezt a programot a jövő évben is szeretnének megtartani. A fürdő szeptember 3-ig lesz nyitva, azonban az úszóknak nem kell csüggedniük, mivel szeptember negyedikével nyit a Bonyhádi Tanuszoda.

A vármegye strandjai sokszínű lehetőségeket kínálnak a látogatóknak. Az egyik legnépszerűbb úti cél a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, hiszen külön gyermekmedencével várják a legkisebbeket, akik biztonságosan lubickolhatnak és játszhatnak a vízben. Az aktívabb kikapcsolódásra vágyók sem csalódtak idén sem, a létesítmény sportolási lehetőségeket is kínál, mint például a strandröplabdát.

– Az idei szezon eleje, azaz a június sajnos igen gyenge volt látogatottság szempontjából, ugyanis Medárd napja meghozta az esős időt. Szerencsére aztán júliusban és augusztusban már sokkal több látogató érkezett. Eddig harmincötezren választották a szekszárdi fürdőt, de a hónapnak még nincs vége – tájékoztatta lapunkat Bay Attila, a létesítmény vezetője. Ez az előző évhez képest kicsit alacsonyabb szám, azonban az árbevétel magasabb a jegyárak emelése miatt. – Az utolsó nyitvatartási nap tervünk szerint szeptember 3-a, vasárnap, azonban ez függ az időjárástól, amelyhez rugalmasan igazítjuk a zárás időpontját.

– 2023-ban a DC Dunakom Városfejlesztési és Szolgáltató Zrt. vette át a paksi fürdő komplexum üzemeltetését – mondta Hajdók Ferenc, a műszaki osztály részlegvezetője. A hétvégéken és melegebb napokon, mint a mostani hétvégén is, ezer fő feletti volt a napi látogatottsága a strandnak, ami augusztus 31-én, csütörtökön zárja be kapuit az idei szezonra.

A Tamási Termálfürdő Facebook oldalán tette közzé az idei nyitvatartási idejét: „Nagyon fontos információ, amit nem győzünk a lehető legtöbb fórumon hangoztatni, hogy az idei (2023-as) évben fürdőnk csak részlegesen üzemel„ – írják. A 2021-es tűzeset óta nem üzemel a beltéri élménymedence, beltéri jakuzzi, csúszda, az emeleti termálmedencék.

Használható viszont az összes külső strandmedence, beltéri gyermek pancsoló, a vendéglátóhelyek, a szaunavilág, a sóbarlang. Szeptember 30-ig minden nap nyitva tartanak, majd szezonon kívüli nyitvatartással egész évben várják a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában