Hajdan

2023.08.20. 10:00

Több ezer érdeklődő előtt kezdődött el a fogat-hajtóverseny

Szeri Árpád

A tamási lovasnapok huszonöt éve is szolgált bravúros jelenetekkel.

Fotó: Bakó Jenő

25 ÉVE augusztus 20-a alkalmából „ünnepi közgyűlést tartott Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Művészetek Házában” – számolt be a Tolnai Népújság 1998. augusztus 21-i száma a részletekről. „A Himnusz elhangzását követően Kocsis Imre Antal polgármester nyitotta meg a közgyűlést és méltatta az ünnep jelentőségét, majd a városért kifejtett tevékenység elismeréseként kitüntetéseket adott át.  (...) A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus templomban megtartott ünnepi szentmisét követően körmenetben mentek a hívek a Szent István Házhoz, ahol Antal Géza plébános szentelte meg az új kenyeret. A kulturális programban a Búzavirág táncegyüttes kis- és nagycsoportja, a 615. számú I. Béla király cserkészcsapat, valamint a Társaskör népdalköre adott műsort.”

25 ÉVE „mintegy tizenöten – barátok, ismerősök és persze a család – várakoztak a dombori kompkikötőnél, s nem hiába” – olvasható a tudósítás a Tolnai Népújság 1998. augusztus 24-i számában. „Néhány perccel egy óra előtt ugyanis partot ért Béres János kajakja. A szekszárdi számítógépes szakember harminchét nap alatt magányosan evezte végig a Párizs és Fadd-Dombori közötti mintegy 2200 kilométeres víziutat. Béres János a partra lépve elmondta, nem is fizikailag, mint inkább lelkiekben tette próbára a küzdelmes, de csodaszép út.”

25 ÉVE „több ezer érdeklődő előtt kezdődött el a Tamási Lovassport Egyesület harminckilencedik nemzetközi meghívásos lovas- és amatőr kettesfogat-hajtóversenye” – tudósított az eseményről a Tolnai Népújság 1998. augusztus 22-i száma. „A résztvevők 56 ugrólovat, 32 kettesfogatot és 3 egyesfogatot neveztek a megmérettetésre.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában