Dunaújvárosi Egyetem

2023.08.31. 10:36

Több hallgatóval és milliárdos beruházással indul a tanév

Mintegy ezerkilencszáz hallgatóval indítja a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem, egyúttal megkezdődik a főépület 4,7 milliárd forintos felújítása is.

Teol.hu

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be szerdán kora délután. Az eseményen jelen volt Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, valamint a felsőoktatási intézmény, illetve a kivitelező cég képviselői is. 

Süli János beszédében arról szólt, hogy a 2021-es modellváltás óta (vagyis amióta alapítványi fenntartásúvá vált az intézmény) egy olyan komplex képzési struktúra kialakításán és fejlesztésén dolgoznak, amely biztos tudást és jövőképet nyújt a fiataloknak, illetve lehetőséget ad szakmai átképzésére is a felnőtteknek.

Az a cél, hogy a rendszerbe belépő 14 éves diákok már középiskolásként jó szakképzettséget szerezzenek, ismereteiket tovább bővíthessék az egyetemen, és a gazdasági partnereik együttműködése által biztos munka várjon rájuk, ahol a megszerzett tudásukat kamatoztathatják. Az eddig megvalósult eredmények közül kiemelte a Bánki középiskola integrálását, amely már szerves részét képezi ennek a struktúrának, az intézményi beruházásokat, felújításokat, az informatikai-és eszközfejlesztést, illetve a dolgozói bérfejlesztést is.

A teljes cikket a Duol.hu oldalon olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában