Magyarságkutatás

2023.09.25. 20:44

A Léleképítőben a magyarság őstörténetéről esett szó

Dr. Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet volt főigazgatója előadásával folytatódott a nyári szünet után a Léleképítő sorozat.

Szeri Árpád

Dr. Horváth-Lugossy Gábor előadásával folytatódott a Léleképítő sorozat

Fotó: Kiss Albert

A Léleképítő újabb előadásának hétfőn délután adott otthont a Szekszárdi Garay János Gimnázium díszterme. Bevezetésként dr. Tóth Csaba, a Léleképítő házigazdája és műsorvezetője köszöntötte a közönséget. Majd átadta a szót vendégének, aki 2006-ban szerzett diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Ezt követően, 2010-től 2012-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárság munkatársa, majd 2013-tól 2018-ig a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője volt.

A Magyarságkutató Intézet főigazgatói tisztét 2019 január elejétől 2023 március közepéig látta el. Az intézmény feladatai közé tartozott többek között a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének szakterületét átfogó kutatása, a honfoglalással, valamint a magyar középkorral kapcsolatos komplex kutatások.

Az általa vezetett intézmény munkatársai vettek DNS-mintát a horvátországi Lepoglava pálos kolostorában eltemetett Corvin János és fia, Corvin Kristóf földi maradványaiból.

A rendezvényről hamarosan részletesen tudósítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában