Közlekedés

2023.09.23. 20:30

Bringa különlegességek gördültek elő az Autómentes napon

Családi programokkal várta az érdeklődőket a rendőrség pénteken Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójában, az Autómentes nap alkalmából.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a felnőttek a biztonsági öv szimulátor révén megtapasztalhatták, milyen ereje van egy tíz kilométer per órás sebességnél bekövetkező ütközésnek, míg a gyerekekre számos játékos feladat várt. Amellett, hogy beülhettek egy rendőrautóba, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság kirakójával az ügyességüket tesztelhették, a részegszemüveg pedig a tájékozódási képességüket tette próbára.

A katasztrófavédelem a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság füstsátrával volt jelen, illetve tűzoltóautók is a helyszínen voltak a gyerekek nagy örömére. A Csengey Dénes Kulturális Központ bicikli különlegességekkel készült a közlekedésbiztonságot középpontba állító rendezvényre, a Kincskereső Gyermekkönyvtár pedig kézműves foglalkozással készült a kicsik számára – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában