Senior örömtánc

2023.09.13. 16:11

Kicsit, nagyot egyaránt várnak a németkéri könyvtár programjai

Ősztől is folytatódnak a színesnél színesebb programok a németkéri könyvtárban – tájékoztatta lapunkat Nagy Anikó könyvtáros, programszervező.

Gazsó Rita

Az idősebbeket szenior örömtánc várja

Forrás: Shutterstock

Mint elmondta, szeptembertől kosárfonó és makramé szakkör is indul, amelyre  a könyvtárban lehet jelentkezni folyamatosan. Csütörtökönként 15 órától szenior örömtánc foglalkozásokat tartanak Sárközi Lucia vezetésével, amelyet minden héten ebben az időpontban látogathatnak majd az idősek a Művelődési Ház Klubtermében. A foglalkozások a szervezők szerint sokat segítenek az izületi és mozgásszervi problémákon, a koncentrációs képesség megtartásában és a demencia kialakulásának meggátolásában. Elindult tegnap a Németkéri Népfőiskola 8. évfolyama Horváth György előadásával.

Szeptember 16-án szombaton 16 órától búcsúfaállításra várják a németkérieket. A kulturális program és vendéglátás a művelődési ház előtti téren lesz hagyományőrző műsorral, batyus búcsúbállal, a Krier Krain zenekarral. Szeptember 20-án szerdán a könyvtár épületében beindul a Babaklub, ahol Császárné Balogh Anasztázia gyógytornásszal találkozhatnak majd a kisgyermekes szülők, aki a mozgásfejlődés témakörben adott tanácsokkal segíti majd a szülőket. 

Ugyancsak e hét péntekjén, 22-én egy spirituális utazásra várják a hölgyeket kényelmes, laza ruházatban, pihenésre használható matraccal, polifómmal felszerelkezve. A dr. Tóth-Szögi Zsuzsanna által életrehívott hangtálfürdőt, meditációt 18 órától tartják meg a községi könyvtárban. A szeptember hónapot 29-én, pénteken délelőtt 10 órától, a Magyar Népmese napján, Szűcs Zsuzsa múzeumpedagógus interaktív mesefoglalkozása zárja a kisgyermekeseknek. Nagy Anikó szervezőtől megtudtuk, a Németkéri Önkormányzat minden egyes rendezvényének pontos időpontjáról, helyszínéről előzetesen tájékoztatják az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában