Mesés kerámiafigurák

2023.09.02. 20:00

Varázsligetté változtatják a szabadidőparkot

A Környezetünkre Figyelő elnevezésű kerámiaműhely három alkotója Paksnak adományozott huszonhárom fagyálló, mázas kerámiafigurát abból a célból, hogy növeljék az ürgemezei pihenőpark vonzerejét. Egyelőre öt fára helyezték el a kerámiákat az alkotók, akik egy programot is kidolgoztak a szülők és nevelési-oktatási intézmények számára. A Varázsligetet augusztus 30-án adták át.

Gazsó Rita

Az ötletgazdák kerámiafigurákat keltenek életre mesés történetekkel, feladatokkal (Kép: M.Gy.)

Varázsligetet hoztak létre az ürgemezei szabadidőparkban, ahol mostantól Jenci, Madármama, Ládafia és Öribari is figyeli a kirándulókat a park fáiról – számolt be a TelePaks. A kerámiafigurákból létrehozott Varázsliget ötlete a Környezetünkre Figyelő elnevezésű kerámiaműhely alkotóitól, Ignits Miklósnétól, Héjjáné Eszenyi Gabriellától és Bodajki Boglárkától származik. Az ösztönözte őket, hogy fellépjenek a digitális eszközök túlzott használata ellen.

Az alkotók közösen készítették el a kerámiákat, amelyeket egyelőre öt fán, a Rejtélyek, az Álmok, a Mesék, a Szeretet és a Béke fáin helyeztek el. Kidolgoztak egy programot, amit majd a jövőben bővítenek. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a családok könnyebben kimozdíthassák a gyermekeiket otthonról, emellett az óvodák, iskolák részére is tartalmas elfoglaltságot kínálnak azzal, hogy a kerámiafigurákat életre keltik mesés történetekkel, feladatokkal, kihívások megfogalmazásával és ezek közzétételével. Az alkotók minden hétre meglepetést terveznek, hiszen az a missziójuk, hogy a környezetért, egészségért való felelős gondolkodás ösztönzését nem kötik alkalomhoz, hanem a mindennapok részévé teszik.

Az első megmozdulás a kavicskígyó elkészítése, amelyhez az első tizenkilenc festett kavicsot augusztus 30-án helyezte el a három alkotó a parkban, ehhez társulhatnak a családok. A kígyóról mesét írt Héjjáné Eszenyi Gabriella, a történethez játék kapcsolódik, ezzel is aktivitásra ösztönzik a gyerekeket. A Varázsliget programról, további állomásairól a jelenleg készülő honlapon juthatnak majd részletes információkhoz az érdeklődők. A program fővédnöke Szabó Péter, Paks polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában