Kéretlen szexuális ajánlatok

2023.10.30. 09:22

Hónapokon át zaklatta kolléganőit egy férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség 2 rendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

A vádirat szerint a vádlott, nagyobb részt azonos időszakban, több hónapon, illetve egy éven keresztül két, vele ugyanazon munkahelyen dolgozó női munkatársát is hasonló módon zaklatta.

Az egyik sértettnek 2022 júniusa és 2023. június 25. napja között, míg a másik sértettnek 2022 novembere és 2023. június 20. napja között változó intenzitással, de heti rendszerességgel telefonon sms-ben, illetve internetes közösségi oldalon keresztül is zaklató jellegű üzeneteket küldött.

Az üzeneteket a sértettek kifejezett elutasító magatartása ellenére küldte, több esetben nekik kéretlen szexuális ajánlatokat tett. Ezen magatartásával a vádlott a sértettek magánéletébe illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen és tartósan háborgatta.

A vádlott a cselekményével, a zaklató magatartásával a vádbeli időszakban a sértettek kifejezett kérése ellenére sem hagyott fel. A zaklatás alapesetét a törvény egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, halmazati büntetésül pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában