Bejárás

2023.10.05. 20:02

Már az új padokat telepítik Szekszárd belvárosában

Gyurkovics János alpolgármester körbejárta Szekszárdon a Zöld város projekt több helyszínét csütörtök délelőtt Hámori Szabolccsal, a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezetőjével, és beszámoltak a munkák előrehaladásáról, a következő hét feladatairól.

Brunner Mónika

Sajtótájékoztató a Zöld Város projekt aktualitásairól. Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere (jobbról) és Hámori Szabolcs, a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft. ügyvezetője a százhatvan lakásos épület és a Babits kulturális központ közötti téren Fotó: Mártonfai Dénes

Hámori Szabolcs arról tájékoztatott, hogy a jövő héten a Liszt Ferenc téren zajló munkálatok is a befejező szakaszba érkeznek. Új lezárás egyedül itt, az Auchan és a mellette található parkoló közötti szakaszon lesz, mert most ott bontják fel a meglévő burkolatot, majd a területet rövid idő alatt térkövezik. Emiatt a parkolóból csak körbesétálva lehet majd megközelíteni az Auchan bejáratát. 

Mint megmutatták, újabb padok és kültéri bútorok érkeztek Szekszárdra, amelyek már láthatók a százhatvanas épületegyüttesnél is. A Liszt Ferenc téren a nagy padokat is elkezdték telepíteni. A jövő héten az összes kültéri eszköz megérkezik, amelyeket szintén elkezdenek kihelyezni a megfelelő helyekre. A Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola környékén a járdaszakaszt egy hét múlva tudják használni a közlekedők. Számukra folyamatosan adnak át területeket. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a Prométheusz-parkban a múlt heti éjszakai munkavégzésnek meglett az eredménye, a víztartási próba sikerült, a napokban kiszívatták a vizet, és megkezdik a medence burkolását. 

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere örömtelinek nevezte, hogy a Prométheusz parkban a szökőkút vízpróbája jól sikerült. A soron következő munkálatok után ott is megkezdődik a rendrakás. A munkaterületekkel kapcsolatban hozzátette, hogy a vállalkozó pénteken kezd egy nagyobb takarítást, ami után még jobban körvonalazódnak majd a végleges állapotok.

– Úgy érezzük, megkezdődött a visszaszámlálás, a munkák nagy részét elvégezték, mostanra kiegészítő munkálatok zajlanak. A végleges befejezési időpont a vállalkozó részéről november tizennegyedike – tette hozzá a város vezetője. 

Gyurkovics János azt is elmondta, kisebb akadályozó tényezők nehezítették a munkálatokat a héten és az elmúlt héten, javítani kellett az Augusz-ház környékén a vízelvezetőt és a Szekszárdi Járásbíróság melletti épületénél a kisebb hibákat. Hamarosan a játszóterek különböző elemei, padok, kerékpártárolók is a végleges helyükre kerülhetnek. Jövő héten várhatóan elkészül a Wosinsky lakótelep és környéke, valamint a Mészáros Lázár utcai járda aszfaltozása. Az időjárás a kegyeibe fogadta az egész építkezést, ehhez szerencse is kellett. Az építészeti munkálatok befejezése után pedig megkezdődik a sok-sok növény ültetése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában