Szakmabemutatók

2023.10.26. 11:30

Road show és nyílt napok segítenek a fiataloknak a pályaválasztásban

A korábban meghirdetetthez képest új időpontban lesz a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum road showjának szekszárdi állomása. A Garay téren november 10-én várják az érdeklődőket.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó

A korábbi évek gyakorlatához híven idén is nyílt napokon nyújtanak betekintést a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák az ott folyó képzésekbe, de emellett újdonságként pályaválasztási road showt is szervez az intézmény. A megye hat városába települnek ki a következő hetekben, és az alkalmakon az ott működő iskolák lesznek fókuszban. Érdekes, interaktív szakmabemutatókkal és sok hasznos információval várnak minden érdeklődőt. Az első helyszín október 24-én Dombóváron volt, a Művelődési Ház előtti téren, majd október 26-án Tamásiban, a Városi Művelődési Központ előtti téren. November 7-én Pakson, az Atom téren, november 8-án Dunaföldváron, a vár udvarán, november 9-én Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ melletti téren, illetve november 10-én Szekszárdon, a Garay téren lehet találkozni az iskolák standjaival.

A hagyományos nyílt napokon további lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődő szülők és gyerekek a szakképzésről tájékozódjanak és bepillantást nyerjenek egy-egy iskola mindennapjaiba. A tanműhelyekben megnézhetik, hogyan dolgoznak a tanulók, kérdezhetnek tőlük és az oktatóktól az adott ágazatról, szakmákról, az oktatás módjáról, az iskoláról. Bizonyos dolgokat ki is próbálhatnak, hiszen az intézmények rendszerint a pályaorientációt segítő interaktív foglalkozásokkal készülnek ezekre az alkalmakra. Az érdeklődők beülhetnek egy-egy közismereti órára is, hogy megnézzék, hogyan zajlik az adott tantárgy oktatása.

Szekszárdon, az Ady Endre Technikum és Kollégium november 14-én a Digitális Közösségi Alkotótérben tart nyílt napot, másnap nyitott műhelyekkel készülnek az intézményben, november 16-án és január 12-én pedig újabb nyílt napok lesznek. 

Dombóváron, az Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban november 14-én a kereskedelem, a gazdálkodás és menedzsment, valamint az oktatás ágazatokban, november 30-án a gépészet, a közlekedés és szállítmányozás, a rendészet és közszolgálat, illetve az informatika és távközlés ágazatokban lesz nyílt nap.

November 18-án a szekszárdi Bezerédj István Technikum interaktív szakmai bemutatókkal, december 1-jén nyílt órákkal, szakmaszigetekkel, szakmai és állásbörzékkel várja az érdeklődőket. A szintén szekszárdi Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola október 26-án és november 30-án is interaktív szakmabemutatókkal, közismereti órák látogatásának lehetőségével mutatkozik be.

Pakson, az I. István Szakképző Iskolában november 21-én és január 9-én lesz nyílt nap, Dunaföldváron, a Magyar László Szakképző Iskolában pedig november 24-én és január 12-én, amikor az ott oktatott szakmákat, valamint az iskolákat lehet megismerni.

A bonyhádi Perczel Mór Technikum és Kollégiumban október 26-án lesznek szakmai bemutatók, projektórák és tartanak beszámolókat aktív szakemberek, míg november 20-án műhelytúrán lehet megismerni a műhelyekben zajló munkát és kipróbálni az adott szakmát.

Tamásiban a Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégiumban november 17-én és január 12-én nyújtanak interaktív betekintést az iskolában oktatott szakmákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában