Tankolás helyett napelem?

2023.11.04. 18:59

A napenergia hasznosítása átrajzolhatja közlekedésünket is

Ha már van otthon napelem, ne költsünk üzemanyagra, vegyünk elektromos autót! E gondolat manapság sokakban felmerül. Ahhoz, hogy felmérjük, mennyit spórolhatunk így, vessünk egy pillantást a jelenlegi hazai napelemhelyzetre, hiszen bejelentették az újabb napelemes pályázatot.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Akik szeptember 7. éjfélig beadott igénybejelentéssel rendelkeztek a szolgáltatók felé, és 2025. december 31-ig megvalósítják napelemes rendszerüket, éves szaldó elszámolásban maradhatnak, de csakis a mérőóra felszerelésétől számított 10 évig. Utána átkerülnek bruttó elszámolásba. Akik már évek óta használják, ketyeg az óra.

Új pályázatot hirdettek

Nemrég megjelent a Napenergia Plusz Program híre is a Magyar Közlönyben, ennek keretében 75 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam olyan modern háztartási kiserőművek létesítéséhez, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magában foglalja. A támogatás a pályázók költségeinek 65 százalékát fedezi. A részletek egyelőre nem ismertek.

A további részletekért kattintson a Bama.hu oldalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában