Bizottsági ülések

2023.11.09. 08:57

Közel ötezer karácsonyi csomag elkészítésére kért ajánlatot Szekszárd

Szerdán, kora délelőtt egymást követően ülést tartott Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi, majd a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

A Pénzügyi Bizottság ülésén a karácsonyi ajándékcsomagokról tanácskoztak, ugyanis született korábban egy olyan javaslat, hogy az ajándékcsomagok helyett utalványt kapjanak a 65 éves, vagy idősebb szekszárdi polgárok. Ezt akkor azzal indokolták, hogy vannak, akik egyes élelmiszerekre, lisztre, cukorra érzékenyek, így ők az utalvánnyal a nekik leginkább megfelelő élelmiszereket vásárolhatnák. Viszont kiderült, az utalványokat 33 százalékos adó terhelné. Ezért a bizottság az eredeti elképzelést, a csomagok osztását javasolja, és ki is írták 4700 csomag készítésére az ajánlatkérést.

A csomagokat a már korábban közölt időpontban, a városháza épületében lévő korábbi Bartina ABC eladóterében lehet majd átvenni, ott, ahol napjainkban a cserélendő LED izzók átadása folyik. 

Tárgyalt a bizottság az önkormányzatnál megüresedett álláshelyek betöltéséről. Ennek kapcsán úgy döntöttek, ne foglalkoztassanak közhasznú munkásokat a hivatalban, mert ahol dolgoztak, a város zöldfelület-karbantartó és köztisztasági igazgatósága megszűnt, azt a tevékenységet már az Alisca Terra végzi.

A gazdasági és városfejlesztési bizottság ülésének napirendjén szerepelt tájékoztatás a Garay udvar helyreállításának költségéről. Ez 50 millió forint lenne, amit a bizottság tudomásul vett, de mert a Garay udvar még nincs a város birtokában, további döntés így nem született.  

A bizottság tagjai zárt ülésen ismét tárgyaltak a volt Skála áruház parkolójában lévő, a város területén, hajdan szőnyegárudának épült donga-épületről. Született egy ajánlat, mely szerint a területet a város átadná, s ezért kérné a területen beszedett parkolási díjak 50 százalékát.

Napirendre került a város kerékpárforgalmi hálózati terve, s ebben úgy döntöttek, a szerződés aláírásánál legyenek jelen a bizottság tagjai is, hogy elmondják, a vasútállomástól a palánki körforgalomig, össze kell kötni a két kerékpárutat, s azt, hogy szereljen a tervben tejiparnál lévő szakasz újra építése. Ezekhez szükséges anyagi forrásért pályáznak majd.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában