Készülődés

2023.11.22. 14:00

Már közel félszázan díszítik ablakaikat adventre Szekszárdon

Eddig negyvenhatan jelentkeztek, hogy az adventi időszakra feldíszítsék ablakaikat. A közös ünnepi esemény elnevezése Szekszárdi Adventi Ablakok, amelyet már hetedik éve rendeznek meg Tolna vármegye székhelyén.

Brunner Mónika

A fotón Janó Attiláné Vali látható.

Fotó: Makovics Kornél

Janó Attiláné Vali szekszárdi hitoktató az esemény szervezője. Várja a további jelentkezőket, akik szívesen díszítenék fel ablakaikat, ilyen módon is várva a közelgő karácsonyi ünnepet. Advent első napja december harmadika, ekkor kezdődik az ünnepi, adventi várakozás. Erre a napra készül el az első, az egyes számmal jelezett adventi ablak, december huszonnegyedikén Advent negyedik vasárnapján pedig kikerül a várakozás napjainak a huszonkettes száma. 

– Az adventi ablakok esemény nem verseny, nem az ablakok versenye. Nem is adventi kalendárium játék, ezért nem is én osztom a számokat, nem is sorolom őket, hanem aki jelentkezik ő dönthet, hogy melyiket választja ki – ismertette lapunkkal Janó Attiláné Vali, hozzátéve, hogy a cél, hogy minél többen díszítsék az ünnepvárásnak megfelelően az ablakukat, jelölve rajta Advent adott napjának (tehát nem az aznapi dátumot) számát. 

– Együtt készüljünk, együtt várakozzunk. Mutassuk meg az örömteli várakozást, ami a szívünkben van és adjuk tovább! Szükségünk van arra, hogy otthonunkba hazatérve szemünk-szívünk elé szép látvány táruljon, így az ünnepvárás még emelkedettebb legyen, amit a család közös alkotása is megkoronáz. Így válnak ünneppé a hétköznapok is – mondta. 

Az ablakokról készült fotó felkerül a Szekszárdi Adventi Ablakok oldalra. A fotók mellé a készítő által küldött kedves, kedvenc karácsonyi dalokat, verseket, vagy filmeket is bátran lehet küldeni, valamint kérik azon szekszárdi utca nevét, ahol az ablak megtekinthető. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a családok ablakai mellett, intézmények, cégek, üzletek is jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában