Márton nap

2023.11.14. 15:00

Mesejátékkal kedveskedtek a gyerekeknek a Szekszárdi Városi Bölcsődében

Márton-napi hangulatban teltek az elmúlt napok a Szekszárdi Városi Bölcsődében. Minden csoport más-más alkotó játékkal foglalatoskodott a múlt héten, emellett sokat meséltek, mondókáztak, énekeltek a gyerekeknek különböző libás dalokat – mondta el Tóth Nikolett intézményvezető.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó

Csütörtökön a családtagokkal közös felvonulást szerveztek, a bölcsisek szüleikkel, illetve a kisgyermeknevelőkkel közösen készített kis lámpásaikkal sétálták körbe az intézményt, libás dalokat énekelve. A családokat ezt követően zsíros kenyér partira invitálták. A különféle liba, kacsa és sertés zsíros kenyerek mellé lilahagyma salátát készítettek a bölcsőde ügyes kezű dajkái. A zsíros deszka mellé jól esett a meleg tea, a szülőknek pedig forralt borral is kedveskedtek. A jó hangulatú délután során arra is lehetőség volt, hogy egy fotófal révén Márton lúdján repülhessenek a gyerekek.

Tóth Nikolett kiemelte, hogy az ilyen jellegű események jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kisgyermeknevelők és a szülők kötetlen formában találkozzanak. Ilyenkor olyan témákat is megbeszélhetnek, amelyekre a hétköznapi rohanásban nincs mindig idő.

A gyerekek számára azonban nem ért véget ennyivel a Márton-napi programok sora. Hétfőn délelőtt egy Márton-napi mesejátékot adtak elő a bölcsődei dolgozók sík bábokkal, énekes, hangszeres (ukulele) kísérettel. Majd almával és liba formájú linzerrel kedveskedtek a kicsiknek, szem előtt tartva az ételérzékeny gyerekek igényeit is.

Az előadással kapcsolatban az intézményvezető elmondta, hogy nagyon büszke a kis zenekarukra, amely pont egy éve alakult a Hangszerelem Zenestúdió megálmodóinak, Häuszer Beának és Schmidt Péternek a segítségével. Tóth Nikolett rendkívül hálás nekik azért, hogy mindig nagy örömmel, önzetlenül vesznek részt a különféle eseményeiken, ezzel is segítve az intézmény munkáját.

A bölcsőde alapítványáról, az Eszterlánc Alapítványról is szót ejtett, amely a szülői adományoknak köszönhetően hozzájárul a gyermeki tapasztalások segítéséhez, az élmények biztosításához, a családokkal való együttműködéshez, a tehetségek kibontakoztatásához és a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, hiszen különféle eszközöket vásárolnak alapítványi támogatással, programokat szerveznek. A Márton-napi rendezvény is így valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában