Fűtés

2023.11.07. 09:12

Pakson folyik a szociális tűzifa kiszállítása

Október 15-én hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon, ehhez a dátumhoz igazította Paks önkormányzata a szociális tűzifa iránti igények beadási határidejét, amire szeptember elsejétől volt lehetőség.

Gazsó Rita

Fotó: MÍW

A határidő lejáratát követően a kiszállítás el is kezdődött – mondta Szántó Zoltán, alpolgármester a TelePaksnak, hozzátéve, hogy tizenöt illetve húsz mázsa tűzifát lehetett igényelni az adott háztartás létszámának függvényében. A szociális tűzifa kiszállítása december 15-ig tart, amit egy az önkormányzat által megbízott vállalkozó végez, összesen kétszázhét tonna mennyiségben.

Harminchárom háztartásnak húsz, kilencvennégy háztartásnak pedig tizenöt mázsa tűzifa biztosítja majd az otthon melegét a téli hónapokban. Ez a támogatási forma népszerű a lakosság körében, amire idén is több mint tízmillió forintot fordít az önkormányzat. Szántó Zoltán arról tájékoztatott, hogy az idén százhuszonhét háztartásból nyújtottak be kérelmet, úgyhogy folyamatosan van visszacsatolása a szociális tűzifaprogramnak. A támogatásra idén fordított 10,5 millió forint a költségvetési rendeletben a rendkívüli települési támogatásra megállapított keretből áll rendelkezésre.

Ahhoz, hogy valaki kérhesse a szociális tűzifát, a rendeletben megállapított feltételeknek kell megfelelnie. Szabó Péter polgármester még szeptemberben a program bejelentésekor azt mondta, abban bízik, hogy az önkormányzat segítsége jó helyre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában