TV-ajánló

2023.12.04. 09:58

A „Király” életét mutatja be a sorozat

Teol.hu

A kép illusztráció.

Amikor Jimmy a csúcson volt 

A Király című nagy sikerű sorozat Zámbó Jimmynek, a rendszerváltás utáni könnyűzenei élet egyik meghatározó alakjának az életét és tragikus halálát dolgozza fel, valós eseményeket vegyítve, de természetesen fikciós elemekkel is kibővítve. 

Jimmy felszolgálóként és pohárleszedőként kezdte, aztán szerezte meg a bárzongorista fellépésekhez szükséges engedélyt – így ismerték meg őt annak idején a budapesti éjszaka emblematikus helyeinek rendszeres látogatói. 

Aztán a kilencvenes évek elején Joós István zenei producer csinált belőle mindenki által ismert sztárt, Királyt. Jimmy azonban nehezen viselte a rivaldafénnyel járó nyomást, önpusztító életet élt, ami nem könnyítette meg a hozzá közel állók sorsát sem. 

A hétfőn este sorra kerülő aktuális részben Jimmy a csúcson van. Saját műsort kap, és bár a súgógéppel nehezen boldogul, a nézőszámok jól alakulnak. A rá irányuló reflektorfény miatt megszaporodnak a személye elleni támadások. Editnek minden reggel első dolga megnézni a postát, kiszedni a Jimmynek érkezett karikatúrákat, rosszindulatú leveleket. Amikor Jimmy megtudja, hogy Magyarország legcsúnyább asszonyának választották, elveszti a kontrollt. 

A Király, RTL, (hétfő) 21.05 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában