Valóra vált a régi terv

2023.12.25. 15:00

A vármegye legkorszerűbb óvodája, bölcsődéje lett a szőlőhegyi

Lezárult Szekszárdon a Gyermeklánc Óvoda, Óvoda utcai épületének felújítása, bővítése, valamint egy mini bölcsőde kialakítása című projekt. Hat év elteltével újra benépesülhet majd ez a gyermekintézmény.

Szepesi László

Elkészült a korszerű épület, a bölcsődések máris, az óvodások jövő szeptembertől foglalhatják el.

Fotó: Mártonfai Dénes

Még 2017-ben zárták be a Szekszárd déli részén a szőlőhegyi óvodát, hogy újjáépítik. Ám akkor nem az építkezés kezdődött, csak a pályáztatás, de sokáig az is kilátástalannak tűnt. Tavaly sikerült megkezdeni a korábban meghiúsult beruházást, és így valóra vált a régi terv. 

A régi épületből csak a főfalak maradtak, azokat is vasakkal össze kellett fogatni, be kellet tömedékelni egy negyven négyzetméteres pincét, majd a korábbi mellé építettek egy új épületet, s az nemcsak Szekszárd, de a vármegye legkorszerűbb óvodája, bölcsődéje lett. 

Új a víz-, a villamoshálózat, a gázfűtés helyett hőszivattyús rendszert építettek, amely hűti, fűti az épületet, az új tetőn egy 12,5 kW-os napelemrendszer termeli az áramot, az udvarokon tizenhat fát, majd nyolcszáz cserjét ültettek, s elkészült négy modern játszótér, játékokkal, öntött gumiburkolattal.  Hivatalosan is zárul a Gyermeklánc Óvoda, Óvoda utcai épületének 231 millió forintért elkészült felújítása, bővítése, valamint mini bölcsőde kialakítása című projekt. 

A bölcsődei rész 14 kisgyereknek, kettő csoportszobával és a hozzá szükséges kiszolgálóhelyiségekkel került kialakításra. A pályázat keretein belüli eszközbeszerzés is lezárult, melyből csoportszobai játékok, eszközök, fejlesztő eszközök, udvari játékok, bútorok, műszaki-szakmai eszközök kerültek beszerzésre. 

A bölcsőde, mint szociális intézmény, szervezhető év közben is, így, mivel a közbeszerzési eljárás során az eszközök megérkeztek, s a hatósági ellenőrzések megtörténtek, hamarosan már fogadhatják a kisebbeket. Az óvodát viszont, a jogszabály szerint évközben nem lehet átszervezni, így óvodások jövő szeptembertől foglalhatják el új nappali otthonukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában