Karácsonyi csoda: összegyűlt a pénz a cikói kislány új lovára

2023.12.22. 11:30

Egy emberként izgult a vármegye Hanna lováért

Az egész vármegye szurkolt a pórul járt cikói Fazekas családnak, akiknek lovába villám csapott az ősz folyamán. Most megtörtént a karácsonyi csoda, meg lett Hanna új lova.

Farkas Eszter

Hanna arcára visszacsalta a mosolyt új lovacskája, Dani. Fotó: Makovics Kornél

Fazekas Hanna lovas sportoló életébe váratlan tragédia szólt bele, amikor lovába, Szellőbe villám csapott október végén. A fiatal lovast olyannyira lesújtották a történtek, hogy napokig csak sírt utána. Családja önerőből képtelen lett volna másik állatot vásárolni, így a kislány – aki egyébként tehetséges lovas – nem tudott volna tovább gyakorolni. Hanna élete fordulóponthoz érkezett a tragédiával, ami az egész vármegyét megrázta, elvesztette négylábú legjobb barátját, akivel együtt kelt és szinte az összes szabadidejét töltötte. 

Szerencsére az emberek nem hagyták, hogy a sors kegyetlensége véget vessen a kislány lovaskarrierjének. A közösség összefogott, hogy segítsen, és mindenki együttműködött az újabb lehetőség megteremtéséért. Gyűjtések, adományozások zajlottak, aminek hála összegyűlt a pénz, hogy megvásárolhassák az új családtagot.

A fiatal lovas anyukája elmondta, szó szerint az egész országot bejárták, hogy megtalálják Szellő megfelelő utódját. Többek közt jártak Szegeden, Pesten, Vértőn és megnéztek harminc állatot, míg végül Békéscsabán találták meg a gyönyörű indiántarka mént, Danit, aki idén lett kilenc éves. A gyönyörű ló újra színt, örömet hozott a kislány életébe. 

Újra boldog Hanna

Hanna arcára visszatért a mosoly, szemeiben pedig a hálát és a csodálatot látják szülei, amiért ezúton is köszönetüket szeretnék kifejezni mindazoknak, akik bármilyen formában segítettek nekik. Az ajándék nemcsak egy ló volt, hanem az összefogás, a közösség erejének és szeretetének megtestesülése. 

– Ahogy a kislány és az új ló összetalálkozott, mintha a sors egy új fejezetet nyitott volna meg az életünkben – mondta el Nikolett, Hanna édesanyja. Vasárnap óta van velünk Dani, azóta Hanna minden reggel vele kezdi a reggeleit, eteti és gondozza őt. Újra boldog, hogy meg van a lovacskája és tovább folytathatja a versenyzést, nekünk pedig ez a legfontosabb.

Hannának novemberben sütivásárt szerveztek és két adománydobozt is kihelyeztek Bonyhádon egy kisboltban és egy benzinkúton a kislány édesanyjának munkatársai, és a Váraljai Lovas Barátok is jótékonysági gyűjtést szerveztek. A lelkiismeretes szülők az ezekből befolyt összegből tudták megvásárolni Danit, a pónit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában