Gyász

2023.12.05. 17:11

Elhunyt dr. Barok József, a város közkedvelt háziorvosa

Múlt hét pénteken elhunyt dr. Barok József háziorvos, aki csaknem négy évtizeden át gyógyította a paksiakat.

Gazsó Rita

Dr. Barok József temetése december 8-án 13 órakor lesz a Kálvária úti temetőben.

A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban töltött középiskolai évek után 1976-ban szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően a Bugát Pál Kórház Belgyógyászati Osztályán kezdett dolgozni Gyöngyösön. 1981-ben megszerezte az üzemorvostan, 1986-ban pedig a belgyógyászat szakvizsgát.

Ebben az évben váltott munkahelyet és került Paksra, majd közel egy évtizeden át volt üzemorvos az atomerőműben. 1995-ben egy újabb váltás következett, azóta vállalkozó háziorvosként és foglalkozás-egészségügyi szakorvosként tevékenykedett. Napi munkája mellett a háziorvos megyei szakfelügyelő is volt több mint tíz éven át, majd 2003-tól a Paksi Gyógyászati Központ foglalkozás-egészségügyi szakellátás-vezetője. 2013-ban foglalkozás-orvostan szakirányra szakképző hely minősítést szerzett.

Orvosként fontos volt számára az alapos szakmai felkészültség, a magas színvonalú, betegközpontú ellátás. Rendkívül alapos, jó kedélyű és megértő orvos volt, sokszor beszélgetéssel oldotta a betegek szorongását, a betegségtől, ismeretlentől való félelmét. Dr. Barok Józsefet Pongrácz Sándor-díjjal tüntette ki 2015-ben Paks Város Önkormányzata.

A közkedvelt orvos 71 éves volt. Dr. Barok József temetése december 8-án 13 órakor lesz a Kálvária úti temetőben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában