Visszatekintő

2023.12.29. 20:29

Fullasztó hőség és testvérgyilkosság – ez történt augusztusban Tolnában (3. rész)

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Az augusztus 20-i hétvégére esett a nagy múltú Tamási Lovasnapok rendezvény is, amelyen díjugratásban és fogathajtásban egyaránt megmérették magukat az indulók. Szent István ünnepe után általában az időjárás is enyhül, jelezvén, közeleg az ősz, idén azonban augusztus végén még javában tombolt a nyár. 

Több napra harmadfokú hőségriasztást adtak ki. Ám hiába a forróság, a tankönyvosztás visszavonhatatlanul jelezte, végéhez közelít a nyár. Augusztus végén ünnepli városi rangra emelkedését Szekszárd. Ekkor adták át a városi elismeréseket

Egy sajnálatos esetre is fény derült augusztusban: Regölyben testvérgyilkosság történt. Egy férfi egy körülbelül 80 centiméter hosszúságú farúddal fejbe ütötte a bátyját. Az elszenvedett sérülések miatt a sértett az életét vesztette. A holttestet ezután zsákba, majd az udvaron egy gödörbe helyezte, amelyet ruhákkal, ágyneműkkel és földdel fedett be. Az emberölés csak hetekkel később vált ismertté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában