Kitüntetés

2023.12.31. 15:43

Hat Tolna vármegyei autóbuszvezetőt jutalmaztak

A Volánbusz Zrt. az idei évben is kitüntette azokat az autóbuszvezetőit, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el a mindennapokban az utasokat céljukhoz. Tolna vármegyéből összesen hét munkatársuk munkáját ismerték el.

Brunner Mónika

Tolna vármegyében hét Volánbuszost díjaztak (Fotó: MW)

A Volánbusz tájékoztatta lapunkat, hogy egymillió kilométer balesetmentes megtételéért öt autóbusz-vezető, 1,25 millió kilométer balesetmentes megtételéért egy autóbusz-vezető részesült elismerésben Tolna vármegyében. Megkapták a Balesetmentes Közlekedésért kitüntetést. Egy Tolna vármegyei forgalmi főmunkatárs főigazgatói dicséretet kapott. 

A Balesetmentes Közlekedésért kitüntetés valamelyik fokozatát idén mintegy háromszáz autóbuszvezető vehette át országszerte.

Erős volt a mezőny 

Hogy milyen erős volt a mezőny a Tolna vármegyei autóbuszvezetők számára is, azt jól mutatja, hogy hazánkban egymillió kilométert balesetmentesen száznegyvenhat buszvezető vezetett, egymillió-kétszázötvenezer kilométert pedig kilencven. 

Innentől már nehezített volt a pálya.

Másfélmillió kilométert harminchárman, egymillió-hétszázötvenezer kilométert tizenhárman, kétmillió kilométert kilencen, kétmillió-kétszázötvenezer kilométert öten vezettek le balesetmentesen eddigi pályafutásuk során. 

Az idei évben egyetlen autóbuszvezető érkezett el a két és fél millió balesetmentes kilométerig – ő több mint három és fél évtizede szállítja az utasokat. 

A díjazott autóbusz-vezetők hibátlan teljesítményükkel, a balesetmentesen megtett kilométerekkel akár kilencezerszer is megkerülhették volna a Földet.

A Volánbusz hozzátette, hogy minden évben kitüntetik azokat az autóbusz-vezetőiket, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el a mindennapokban az utasokat a céljukhoz.

Főigazgatói, igazgatói elismerésben is részesültek 

Az autóbusz-vezetőkön kívül százhatvan volánbuszos munkavállaló részesült magas szintű – főigazgatói vagy igazgatói – elismerésben. Az ő esetükben a többéves, évtizedes munkát, a megbízhatóságot, a példaértékű elkötelezettséget értékelte és jutalmazta a Volánbusz, amely ezzel közel négyszázhatvan munkavállalója teljesítményét jutalmazta idén. 

A közlekedési társaság mintegy tízezer ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat. Nagy rajtuk a felelősség, hiszen naponta több százezer utas biztonsága, testi épsége múlik rajtuk.

Legtöbbjük nemcsak feladatként, hanem hivatásként tekint munkájára, megbecsüli járművét, sokan családi példát vagy gyermekkori álmot követve választják ezt a szakmát és a vállalatot, tájékoztatott a Volánbusz. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában