Teol.hu podcast

2023.12.24. 14:00

„Jelenlétet kívánok az idei Karácsonyra”

Kaszóné Kovács Karola református lelkipásztor és hitoktató volt stúdiónk vendége.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Kaszóné Kovács Karola. Fotó: TEOL

A karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe, teológiailag a húsvét után a legnagyobb, amellyel Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta.

Kaszóné Kovács Karola református lelkipásztor és hitoktató volt stúdiónk vendége, aki elmondta nekünk gondolatait az ünnepről.

„Ebben az évben számomra a jelenlét lett a legfontosabb, a lényege a karácsonynak. Ez minden évben más, mert ahogy én változom, a karácsony is különböző arcát mutatja meg. Ahányszor hozzá közeledik az ember mindig valami egészen csodálatosan újszerűt és újat tud adni számomra. Idén a jelenlét lett fontos. Jelen lenni abban, amit teszek, megélni a pillanatot, nem végig rohanni mindenen és teljesíteni, hanem jelen lenni, és jelen lenni azok számára, akik a közelembe kerülnek. Meg akár azok számára is, akik messze vannak. 

Jelenlétet kívánok mindenkinek.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában