Visszatekintés – szeptember I.

2023.12.30. 13:31

Országos tanévnyitó űrhajósokkal

A szeptember egyet jelent az iskolakezdéssel és a szüreti időszakkal is. Tizenötezer kisdiák kezdte meg a tanévet szeptember elsején Tolna vármegyében.

Révészné Hanol Erzsébet

Országos szakképzési tanévnyitó ünnepség Szekszárdon. Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi Baka István Általános Iskolában ráadásul negyven éve csöngettek be először, így szeptemberben programsorozatot szenteltek a kerek jubileumnak. Az országos szakképzési tanévnyitó helyszíne idén Szekszárd volt, egészen pontosan a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola, ahol Csák János, innovációért és kultúráért felelős miniszter méltatta a pedagógusok munkáját.

Az eseményen hazánk következő űrhajósa is jelen volt, hiszen a vendégek között köszönthették a Hunor Magyar Űrhajós Program négy űrhajósjelöltjét. A magyar kormány támogatásával új épületszárnnyal bővült a Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Pakson. Az átadással együtt tartották az egyházmegyei tanévnyitót. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában