Felajánlás

2023.12.31. 11:57

Új képekkel gazdagodott a Balassa Kórház

Retkes Tamás fotós újabb fotókat ajánlott fel a Tolna Vármegyei Balassa János Kórháznak, így csaknem háromszáz alkotása díszíti már a szekszárdi kórház falait.

Gazsó Rita

A képeket dr. Paraicz Gábor főorvos vette át Retkes Tamástól (Fotó: Retkes Tamás)

A természetfotóiról ismert Retkes Tamás kedvelt témája a Gemenc, amelyről minden évben egy-egy tárlatnyi anyag készül el. A kezdeményezés még 2018-ban indult el, amikor a Babits Mihály Kulturális Központtól felkérték arra, hogy természetfotóiból állítson össze egy kiállításnyi anyagot, amelyet Retkes Tamás a kiállítás zárását követően a szekszárdi kórháznak adományozott. 

Az ötlet onnan jött, hogy korábban, amikor kórházi kezelésre szorult, a váróteremben ülve gondolt arra, hogy mennyivel hangulatosabb lenne az itt lévő gyógyszerreklámok helyett például fotókat nézegetni. Így indult a már hagyománnyá vált akciósorozat, amelynek eredményeként mára nemcsak a kórházban, hanem egy szekszárdi oktatási intézményben és több helyi rendelőben is megtekinthetőek az alkotásai.

Az idei kiállítást Szekszárd önkormányzata, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ támogatásával tudta megvalósítani, amelynek anyagát idén a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Tüdőgyógyászati Osztálya kapja meg. A gyönyörű képeket az ünnep előtt dr. Paraicz Gábor főorvos vette át Retkes Tamástól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában