Gyermekek

2024.01.02. 09:59

Ablakvadászokat díjazott az egyesület a Pári Kulturális és Hagyományőrző Egyesület

Adventi ablak kereső gyermekeket látott vendégül a Pári Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a helyi könyvtárban.

Szeri Árpád

Az ablakvadászokat terített asztal fogadta a pári könyvtárban. Fotó: Beküldött fotó.

A civil szerveződés még karácsony előtt arra ösztönözte a pári gyermekeket, hogy a falut bejárva keressenek a házak ablakaiban fényeket és számokat. A fiatalok, beszámolóik szerint, nagy kedvvel és örömmel végezték ezt a feladatot, a karácsonyt várva jót tett az esti séta a friss levegőn. A kisebbek szüleikkel kart karba öltve, a nagyobbak barátaikkal vagy testvéreikkel együtt barangolták be az ünnepi csendbe merülő, a kivilágított ablakokkal többlet szépséget felvonultató, romantikus hangulatot teremtő lakóhelyüket. 

Nyolc kisgyermek bizonyult mindenki másnál kitartóbbnak és fotóval is igazolt felfedező útjaiknak meg is lett az eredménye. A családias hangulatú rendezvényen az egyesület – Cs. Mayer Katalin kultúros köszöntője után – játék utalvánnyal, csokoládéval, könyv csomaggal, egy vállalkozó hölgy pedig hamburger utalvánnyal jutalmazta meg a lelkes kis ablakvadászokat. A jövő évben folytatni kívánják ezt a nagy sikert arató játékot, de a tervek szerint akkor már az ablakok szépségét is díjazni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában